29 Juli


Becoming who we are.

Cyklade hem till Linus idag för att hälsa på Zigge lite grann eftersom Linus och hans familj är i Leksand. Han blev as glad när man kom och ville kela och han var så söt och busig och vi lekte och kela. Jag ropade på Cesar och hade bakdörren öppen under hela tiden jag var där ifall han skulle komma in. Jag torkade upp vattnet som Zigge hade haft ut på golvet och hällde upp nytt till honom och Cesar. Ränsade kattlådan,mata kaninen och släckte en lampa som dom hade glömt släcka innan dom åkte. Sen kom jag hem och nu är det meningen att jag ska vara med Veve och Emma men dom svarar inte på sina mobiler.


Zigge ville in till kaninen och leka med den när jag öppnade buren för att fota den :o

Baaaaajjjjs!

Osminkad osv.

Jag och Zigge :)
 
Hhahah kolla Zigge! xD

Pappa och jag har humor

Pappa ska tvätta mina kläder och frågar om jag har någonting i fickorna på kläderna så inte det också tvättas.

Pappa: "Du har ingenting i fickorna?"

Jag: "Nej"

Pappa: "Inga kondomer eller nånting..?"

Jag: "Nej.."

Jag: "ELLER VÄNTA, Jo använda :D "

Jävla roliga pappa och jag är ibland :D, och ja jag har dålig humor xD


Skate


När jag nu ska börja skate och jag ska försöka att verkligen gå in på det och bli ganska duktig. Och kanske till och med om jag blir ganska duktig tävla lite :). Men älsk berättade för mig att det kan vara bra för mig att veta vilken sorts skateing ''stil'' jag vill hålla på med så jag vet mer om vad jag ska fokusera på för trick och sånt. Och jag har svårt att välja mellan domhär tre. Alla verkar sååå himla roliga och dom är dom coolaste enligt mig. Fast Megaramp är så jävla högt och det finns lätt att man skadar sig då. Men det skulle inte göra mig någonting sålänge det finns doktorer och gips så jag kunde läka. Men tanken på att om jag skulle åka så och det hände en olycka så finns det också risk att något värre än några brutna ben skulle hända, jag kanske skulle bli rullstols bunden eller något och det vill jag verkligen inte så jag styker den saken. Men jag tar ändå med den saken på listan för dom stilarna/grenarna jag tycker är coolast :D
Transition

Vert eller vertical riding som det heter på engelska görs precis som order säger, på en vertikal vägg. För att komma dit krävs en böj, en så kallad transition. De flesta transitions är konstruerade symmetriska, men det finns även osymmetriska och elliptiska transitions. Den vertikala åkningen föddes från de rundformade poolerna i Kalifornien USA på 70-talet. Därefter byggdes mer lättåkta ramper i masonit och plywood under 80-talet.

Megaramp

Åkarna åker på stora specialbygda ramper och urför trick i luften i form av snurrar och volter. Åket avslutas vanligtvis genom ytterligare ett trick på quarterpipen för att få ner farten och till slut stanna.

Street

Streetskate är en väldigt kreativ gren inom själva skateboard. Street infattar alltfrån stora trappor och trappräcken till att glida på kanter och balansera på två hjul i olika kombinationer, kan ha att göra med att brädornas utformning passar bäst för att skejta street. Numera är street den vanligaste åkstilen och det flesta sponsrade åkarna utövar streetskating.Många streetskatare har oftast små hjul som är t.ex 50mm.Bowlare har oftast större hjul som 55mm,54mm,53mm.Streetskatare har smalare hjul bara för att det blir ett cleanare åk när man t.ex landar efter en grind eller en ollie från ett gap

Övriga skate stilar/grenar: 

Flat ground
Flat ground eller freestyle är en slags skateboardåkning där man åker öppna ytor, där man gör så kallade flat trick. När man kör flat så gör man bara trick på platmark.

Longboard
På en Longboard brukar man åka i hög fart ner för en brant backe. Man kan också tävla i Longboard. Men nu för tiden är det många som också använder den till att ta sig fram med på platt mark.

Downhill
Downhill är en skateboard-stil som utförs i en backe. Man power-slidar och kör tävlingar i backar med korta longboards som har hårdare hjul, för att underlätta diverse slides, många av brädorna är också tillverkade med ett flexande span för att öka smidighet och rörlighet.

Freestyle
Dagens streetstil utvecklades ur freestylen som är en ursprunglig stil med låg fart, många fingerflips, spins och akrobatik. Ofta var freestylebrädan smalare, mindre och rakare, med lång tail och nose.



Jag blir 16 år!

Vaknade imorse av att älskling som sovde här kysste mig i nacken och vi låg och prata och Linus berättade att dom hade sagt till han igår att han skulle vara redo till kl 10 och komma ut till köket så skulle dom komma in till min och sjunga. Men när Linus vid klockan tio kom tilll köket sa pappa åt honom att gå och lägga sig igen för dom hade inte vaknat än xD, iallafall inte mamma. Så Linus kom in till mig igen :) . Jag blev kissnödig men eftersom jag fyller år idag fick jag inte gå upp och gå på toa så mamma och pappa skulle se att jag var vaken så skulle dom inte kunna väcka mig med att sjunga för mig. Men tillslut vart jag så kissnödig att jag gick ändå. Pappa sa åt mig att gå och lägga mig sen igen. Och älskling och jag somnade. Vaknade av att mamma kom in och sa åt Linus att komma ut till köket men jag låtsades sova. Jag låg ett tag och väntade och så kom mamma och pappa och Linus in till mitt rum med en nutellatårta med fina rosa ljus :) +banantårtaa!, min ex.favorittårta. Jag dumpade den när jag träffade nutellatårtan :)<3. Och sen gick vi in till köket och käka nutellatårta tillsammans och jag öppnade presenter. Linus hade gjort tårtan!, den söta pojken! :). Och så hade han gått till affären för att köpa cola åt oss alla. Fick en skateboard eftersom jag nyss bestämt att jag ska börja skatea!. Har velat det länge ientligen för jag har alltid tyckt det är as coolt men har inte tagit mig tid att lära mig och så. Men nu ska jag det!. Ska bara träna lite inomhus på mitt rum lite först så inte folk ser när jag failar i början xD. Fick även en hjälm och knäskydd och andra sortes skydd och så fick jag ett as bra kamerastativ! :D

Foto på det jag fick:


Tack ängel.

Hade ett OCD problem idag. Och min pappa blev arg på mig och jag satt och försökte reda ut mina tankar och gå emot tvångstankar ritualerna men allt blev bara kaos i mitt huvud och jag kunde inte sluta gråta eller sluta slå på allt. Jag ringde till ängel men hon var upptagen så jag sa att vi kunde prata en annan gång. Men efter ett tag blev det bara värre och jag fick en impuls och ringde henne igen och frågade om hon kunde hjälpa mig lite snabbt och det gjorde hon. Hon fick allt bli så mycket lättare. Och jag kunde inte ringa eller prata med någon annan för hon är den ända som förstår mig och min OCD. Tack ängel för hjälpen. Insåg också nu hu mycket jag saknar och älskar dig.

Do you know, It's good to feel too much.

 

You got my head in the clouds.
You got me thinking out loud.
The more you dream about me,
The more that I believe,
That nothing's ever out of reach.
So dream, dream, dream.


En fisk som hette Sara.

Vart med Linus sen i fredags så idag fick jag på morgonen träffa hela gänget för att fira Felix födelsedag. Veve ringde på hos Felix med en tårtan och sjöng födelsedagssång. Och efter ett tag kom vi alla fram gömda och sjöng med Veve. Vi åt alla Nutellatårta som Veve hade gjort och för att inviga Linus till vårt gäng så kladdade jag ner hala hans ansikte med Nutellatårta :). Fiiiint :D. Felix fick en BMX så några av killarna cyklade lite på kvällen som ni kan se på bilderna och videon här. Syns inte så bar för det var så mörkt men men.

Imagine what it'd be like to touch the sky.

Har struntat i att skriva en hiiiiimla massa här. Men det är väll ganska kul för er att veta att jag skaffat mig en Pojke, en Linus <3333
10-07-2011

hehehehhuuueee

TRUE FUCKING STORY


Vilken piercing ska jag ha?

Vill skaffa en till piercing (i ansiktet),försöker välja mellan labret,smiley,off-center labrett,eller läpp piercing. Vad tycker ni? :o ;D


Bara Lotta och jag som vet.

En liten sak Lotta sa om mig som lät lite roligt xD

Rymmde hemmifrån kiiiind of.

Ska förklara kortfattat.
Pappa trodde jag skulle till Emma men jag åkte till Tommie i Björklinge. Åkte därifrån ganska tidigt så jag åkte till Emma så det inte skulle verka misstänkt att jag kom hem så tidigt. Vi var utomhus med Veve. Felix och några till tyyyp. Kommer hem på kvällen vid kl 1 typ. Anton, Linus och jag bestämde att vi alla skulle va + Fredrik. Jag säger till pappa " Jag går ut nu!". Han: "Nej det gör du inte!. Denise klockan är 1!!. Denise ska jag komma och hämta dig?!". Jag: "Ja gör det då". Går ut. Väntar på Anton och Linus. Håller mig lite gran borta ifrån fönstren från där jag bor och så så att inte pappa ska se mig och hämta hem mig. Får sen se att Anton och Linus sitter utanför och väntar på mig. Jag ropar/viskar till dom att dom ska komma och vi tog en väg så inte pappa skulle så åt vilket håll jag gick. Vi var i en lekpark. Sen gick vi till Fredrik. Pappa ringer Veve, Axel (??, antagligen tog han namn från skolkatalogen från folk i min klass), Antons pappa. Fredrik. Och jag vägrar komma hem. Är där ett tag och sover lite och kollar på alienfilmer och väcker Anton med att slå på kastrullerna och hälla vatten på honom. Och pappa ringer upprepat till min mobil som är avstängd och till Fredrik. Senare under dagen kommer Emma och Lotta och vi åker till Bergstäkten och badar. Efter det går vi till konsum för att köpa mat åt Fredrik typ som är ensam hemma och har inge mat kvar. Hittar inte det vi söker. Och går till hemköp istället. Handlar. Följer med Emma och Lotta till bussen. Jag går hem. Får utegångsförbud i helga helgen, skäll och massa hot och liknande.
KUL VA!?

Oredigerad osv.

Hat och Kärlek.

Jag vill vara med dig föralltid samtidigt som jag aldrig mer vill se dig igen.
Jag vill kyssa dig samtidigt som jag vill slå dig.
Jag vill

I made a point to burn all of the photographs.

Känns som min hjärna delar sig i två delar. Tänker nog starta en liten förendring nu.

Fotade med Lotta.

Meningen var att Emma, Veve, Lotta och jag skulle vara igår men sen blev det av någon anledning att Felix och Oskar skulle va med.  Och jag ville inte vara där själv med dom då för då kommer dom typ "Para ihop sig två". Och då sitter jag där ensam och har ingen att prata med för att jag inte kommer vilja störa. Så då bestämde jag och Lotta att hon och jag skulle vara istället. Så jag tog bussen till henne och så sov jag över där. Fick träffa Julia för första gången (hennes syster hund). Hon var så rolig. Man hör Lottas mamma säga till Julia "JULIA!, låt bli att gå i kattlådan!". Sen kommer hon in till köket med hela nosen full med sand. Var även sand I nosen! xD. Sen hänger hon alltid med tungan på sidan av munnen och ser så dum och söt ut xD :). Sen så börja hon busa med Molly om en hundleksak och då morrade Molly för att hon skulle släppa. Och Julia försökte verka tuff och kom med sina valp gläffs och man såg på henne att hon blev allt mer och mer osäker eftersom Molly var så tuff och släppte inte. Tillslut släppte Julia som vi trodde hon skulle xD. Vi såg på julkalendern Slotttet på Greveholm. Länge sen man såg den. Jag satt as länge och väntade på att dom skulle skölja munnen och "dansa" till det. Och för att få se greven. Den var inte alls lika läskig som jag kom ihåg den. Och nu så såg man verkligen att det var as animerat.

Här är några foton vi tog när vi var ute: